Total Banner
BİR ŞEYLER OLACAK YARIN
282 okunma

BİR ŞEYLER OLACAK YARIN

ABONE OL
08/02/2022 11:15
BİR ŞEYLER OLACAK YARIN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bir Şey Olacak Yarın” Bülent Ecevit’in şiir kitabı. Kitap altı bölümden oluşmaktadır.
-Boşnak şiirine önsöz
-Özgürlüğün ardından bir ağıt söylev üzerine açıklama
-Türk-Yunan şiirinin öyküsü
-Jeolog şiirlerimle ilgili bilgi
-Demokratik sol Türküler
-Siyaset şiir ve tasavvuf bölümlerinden oluşmaktadır.
Bülent Ecevit ilk şiirini on yedi yaşında yazmaya başladığını kitap da belirttikten sonra kitabın sunuş bölümünde; “Ben şiirlerimi bazen aylarca, bazen yıllarca beklettikten ve ince eleyip sık dokuduktan sonra yayınlarım. Ancak değerli aydın Vedat Nedim Tür 1940 yıllarında yayınladığı “Hep Bu Topraktan” adlı saygın dergide “Bu şiirleri bu toprağın on yedi yaşında bir genci yazdı.” Tanıtımıyla yayınlamak isteyince görevden kaçınmadım. 1970’li yıllarda yayınlanan iki şiir kitabımda o gençlik şiirlerime yer vermemiştim ama üçüncü şiir kitabıma bunları da alıyorum. O gençlik şiirlerimden sayısı 11’i bulanları “On Yedi Yaş Şiiri” notuyla belirliyorum.
Bu şiirlerimden bazılarında öze dokunmayan küçük değişiklikler yaptım. Fakat on yedi yaş şiirlerimin en iddialısı ROBOT’a hiç dokunma gereği duymadım. Ayrıca ROBOT’a 2004 yılında UMUT başlığı ile yeni bir Şiir’de ekledim.” Diyerek ön sözünü devam ettirmiştir.
Bülent Ecevit, Niçin Şiir bölümünde ise Şiir için şöyle demektedir.
“Benim için şiir yazmak, özellikle siyasete girdiğimden beri bir iletişim aracı bir düşünce açıklama yolu değil bir düşünme yöntemidir.
Topluma bir bildirim olacaksa, bunun için şiirden yararlanmam, yine de yazdığım şiirde bir bildiri bulunabilir ama çoğu kez bende o bildiriyi şiirden öğrenirim veya çıkarmaya çalışırım.
Üstelik şiiri özel eylemim saysam bile bu özel eylemin toplumsal yaşamından ve siyasal eyleminden büsbütün kopuk olmadığını da biliyorum.
Siyasete girdim diye şiir yazmayı, şiir çevirmeyi bıraksaydım siyasette ben ben olamazdım.
… Her siyaset adamının siyasetten başka bir dünyası da olmalıdır. Zaman zaman o başka dünyasına geçip siyasete siyasetin dışından da bakılabilmelidir.
Siyasetin bir soyut uğraş olmadığını, siyasetin öz konusunun insan olduğunu, öz amacının insan özgürlüğü ve mutluluğu olduğunu unutturmayacak bir uğraşı, bir bakış açısı bulunmalıdır siyaset adamının.” Diyerek şiir ve siyaset hakkında görüşlerini dile getirmiştir.
Şiir kitabının Editörlüğünü Levent Cinemre, Görsel Yönetmenliğini Birol Bayram, Düzeltisini Aslı Solakoğlu tarafından yapılmış ve kitap Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından yayınlanmıştır.
“Ozan söze değdi mi?
Sözün dili çözülür
Usun ermediğini
Gözün görmediğini
Şiir dili duyurur.”

HÜSAMETTİN TAT

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.