Total Banner
PAÜ HASTANESİNDE HİZMET İÇİ EĞİTİMLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI
2936 okunma

PAÜ HASTANESİNDE HİZMET İÇİ EĞİTİMLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında iletişim eğitimleri verildi. İletişimin önemi, iletişimdeki engeller ve çözüm yolları, iletişimde beden dilinin kullanımı, hasta ve hasta yakınları ile iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda verilen eğitime hemşireler, büro personeli, yardımcı sağlık personeli ve güvenlik personelleri katıldı.

ABONE OL
04/10/2023 09:59
PAÜ HASTANESİNDE HİZMET İÇİ EĞİTİMLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan hastane personelinin eğitimi sonrasında üniversitenin tüm birimlerinde de bu eğitimlerin devam edeceğini personelin gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. PAÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Argun verdiği eğitim hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri personeline yönelik düzenlenen seminerler kapsamında, doğumdan ölüme kadar hayatımızın bir parçası olan iletişimin öneminin anlatıldığı eğitimde iletişimin temel özellikleri üzerinde duruldu. Özellikle yüz yüze iletişimde yaşanan iletişim kazaları hastane personelinin hasta ve hasta yakınları ile yaşadıkları sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm yolları vurgulandı. Hemşireler, büro personeli, yardımcı sağlık personelinin katıldığı eğitimde sözlü iletişimin yanı sıra, jestler, mimikler, beden duruşları, egemenlik alanları, mesafe gibi sözsüz iletişim unsurlarının da iletişimdeki etkisi anlatıldı. Ayrıca hasta ve hasta yakınları ile iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar her iki tarafı memnun edecek daha iyi ve sağlıklı ilişkiler kurulmasını kolaylaştıracak iletişim yöntemlerinin de altı çizildi.”

BU EĞİTİM PROGRAMLARINDAN BİRİ DE BÜRO PERSONELİNE YÖNELİK OLARAK VERİLDİ

Zaman ve Stres Yönetimi başlığını taşıyan eğitim PAÜ Acıpayam MYO Öğretim Görevlisi Filiz Gülsevin Ersöz tarafından verildi. Akşam saatlerinde oldukça kalabalık bir grup ile gerçekleşen eğitimde stresin tanımı, belirtileri ve davranışa yansıma şekli ortaya koyulurken, stresle başa çıkma yöntemleri de günlük hayattan örneklerle ele alındı. Aynı eğitimde stres yönetiminin en önemli unsurlarından olan zaman yönetimi konusu da ayrı bir başlıkla anlatıldı. Zaman yönetimi için gerekli unsurlar, iş saatleri içinde zamanı yönetmeye engel durumlar, zaman yönetiminin faydaları gibi konu başlıkları anlatıldı.

Hastane büro çalışanlarına yönelik olarak Acıpayam Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüsnü Ergün tarafından verilen eğitimde hastane örgütünde iş bölümünün önemine değinilerek iş tanımları üzerinde duruldu. Çalışanların iş tanımlarına uymalarının önemi vurgulandı. Büro çalışanlarının yazılı iletişimi daha yoğun kullandıkları bunun sonucu olan belgelerin üretimi ve saklanması konusunda da çalışanlarla paylaşımda bulunuldu.

ÖFKE KONTROLÜ, KRİZ YÖNETİMİ, TÜKENMİŞLİK SENDROMU KONULARI DA İŞLENDİ

Psikolog Simge Kaya, Vildan Boyacı, Çiğdem Tekkanat ve Hidayet İmanç ise ana başlıkları ile şu eğitimleri verdiler: Öfke kontrolü, öfkenin ifade ediliş şekilleri, nedenleri, öfkeli insanla nasıl iletişim kurabiliriz ve öfkeyi uygun yollarla nasıl ifade edebiliriz. Kriz yönetimi, kriz kavramı, kriz türleri, krize eşlik eden belirtiler, krizin evreleri, krizdeki birine nasıl yaklaşılabilir. Tükenmişlik sendromu, tükenmişlik nedir?,  belirtileri nelerdir, tükenmişliğin sonuçları nelerdir ve baş etmek için neler yapılabilir konuları ilgi gören konu başlıkları oldu.

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hatice Gencer Alsancak, “Sağlık meslek etiği, etik sorunlar, etik karar verme” başlıklı eğitimde sağlık çalışanları için etik ilkelerin tarihçesi, neden gerekli olduğu, etik ikilemler ve etik karar vermeye yönelik bilgilendirme yaptı. Ayrıca etik ilkelerden özerkliğe saygı, yararlılık, adalet, dürüstlük ve doğruluk, aydınlatılmış onam, sadakat / sözünde durma, sır saklama, gerçeğe uyma ve sözcülük ilkelerini örneklerle anlattı.        

PAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Huriye Demirhan’ın hemşirelere yönelik sağlık hizmetleri hakkında verdiği eğitimlerde konu başlıklarını şöyle oldu; “Sağlık ekibi kimlerden oluşur? Ekip çalışmasının faydaları, Hak nedir? İnsan Hakları, Hasta Hakları, Sağlık Hizmetlerinden Adalet ve Hakkaniyete Uygun Olarak Faydalanma Hakkı, Bilgi İsteme Hakkı, Sağlık Kuruluşunu Seçme ve Değiştirme, Personeli Tanıma, Seçme ve Değiştirme,  Tıbbi Gereklere Uygun Teşhis, Tedavi ve Bakım, hasta, modern tıbbi bilgi ve teknolojinin gereklerine uygun olarak teşhis tedavi hakkı, Tıbbi Gereklilikler Dışında Müdahale Yasağı,  Ötenazi Yasağı, Tıbbi Özen Gösterilmesi,   Sağlık Durumu İle İlgili Bilgi Alma Hakkı, Kayıtları İnceleme hakkı, Kayıtların Düzeltilmesini İsteme, Mahremiyete Saygı Gösterilmesi, Rıza Olmaksızın Tıbbi Ameliyeye Tabi Tutulmama, Bilgilerin Gizli Tutulması, Hastanın Rızası ve İzin, Tedaviyi Reddetme ve Durdurma.”

Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise 28 Eylül – 4 Ekim 2023 tarihleri arasında hastanenin 5. kat eğitim salonunda gerçekleşen hizmet içi eğitimler ile personelin daha verimli çalışmalarını ve hizmet kalitesini artırmayı amaçladıklarını, bu eğitimler kapsamında kendilerine destek olan başta Hastane Müdürü Filiz Akbayrak Çırpan ve Başmüdür Süleyman Gökmen’e ve tüm hocalara teşekkür etti ve eğitimlerin devam edeceğini belirtti. HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.