Dr. Öğr. Üyesi Gök konuyla ilgili açıklamasında; “Bu çalışmamızda üreme çağındaki kadınlarda oldukça yüksek oranlarda görülen, hayat kalitesini düşüren ve yine bu yaş grubu kadınlardaki aneminin (kan değeri düşüklüğünün) en sık sebebi olan menoraji’nin (adet kanamalarının çok fazla olması) tedavisinde uyguladığımız ve güncel yöntemlerden biri olan ilaçlı spiralin bu kadınların over (yumurtalık) rezervlerine yani doğurganlık üzerine olan etkilerini araştırdık. Tedavi öncesi ve tedavinin 6. Ayındaki parametreleri karşılaştırdığımızda bu grup hastaların düşük seviyede olan kan değerlerinde anlamlı bir artış olduğunu ve bu tedavinin doğurganlık üzerine olan olumlu etkilerini gözlemledik.” dedi.
Prof. Dr. Alataş ise Amh ( Anti müllerian hormon ) değerlerinin kısırlık ve tüp bebek tedavilerinde devamlı kullandıkları bir parametre olduğunu ve bu ödülün de daha önce aldıkları diğer ödüller gibi çalışma şevklerini arttırıcı bir motivasyon aracı gibi gördüklerini, bu çalışmalarının kadın hastalıkları ve doğum alanında en saygın ve en geniş katılımlı kongre olan TJOD kongresinde sözlü sunum olarak üçüncülük ödülüne layık görülmesinden dolayı mutlu olduklarını ve çalışmalara devam edeceklerini belirtti.
Editör : Sevilay KAYAN / HABER MERKEZİ
GENEL
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceEKONOMİ
10 saat önceGENEL
11 saat önceÇEVRE
11 saat önceEKONOMİ
11 saat önceGENEL
11 saat önceGENEL
11 saat önceEKONOMİ
3 gün önceEKONOMİ
3 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.