MİLLETVEKİLİ KARACA: ÇİFTÇİLERİN SULAMA BEDELİ TALEPLERİNİN GECİKMEKSİZİN KARŞILANMASI VE İNDİRİME GİDİLMESİ GEREK
  • Horoz Medya
  • Ekonomi
  • Üretim
  • MİLLETVEKİLİ KARACA: ÇİFTÇİLERİN SULAMA BEDELİ TALEPLERİNİN GECİKMEKSİZİN KARŞILANMASI VE İNDİRİME GİDİLMESİ GEREK
197 okunma

MİLLETVEKİLİ KARACA: ÇİFTÇİLERİN SULAMA BEDELİ TALEPLERİNİN GECİKMEKSİZİN KARŞILANMASI VE İNDİRİME GİDİLMESİ GEREK

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, çiftçilerin isyanını gündeme taşıdı.

ABONE OL
28/05/2024 16:37
MİLLETVEKİLİ KARACA: ÇİFTÇİLERİN SULAMA BEDELİ TALEPLERİNİN GECİKMEKSİZİN KARŞILANMASI VE İNDİRİME GİDİLMESİ GEREK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizlili çiftçilerin sesine TBMM’den yanıt TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan geldi. Hemşehrilerinin taleplerini duyuran, çiftçilerin sulama bedeli taleplerinin gecikmeksizin karşılanması ve indirime gidilmesi gerektiğini söyleyen Biçer Karaca’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: “İktidarın üreten çiftçiler üzerindeki eziyeti her geçen gün yeni uygulamalarla ağırlaşıyor. Çiftçileri üretimden koparmak, ithalata mecbur bırakmak için her türlü yolu deneyen siyasi iktidarın bu kez sulama birlikleri vasıtasıyla sulama bedelleri üzerinde keyfi uygulamasıyla karşı karşıyayız.

SULAMA BİRLİKLERİ KARARINA ÇİFTÇİDEN TEPKİ

Denizli Acıpayam ve Tavas bölgesinde Sulama Birliği, geçtiğimiz yıl ton başına 3,90 kuruş olan sulama bedeli devlet desteğiyle 1,95’ten çiftçi kullanımına sunulmuştu. Sulamadaki enflasyon yüzde dört yüzlere çıkmış olmalı ki! Sulama birliklerinde alınan karar ile, devlet desteği kaldırıldı. Yetmezmiş gibi geçen yıl ton başına 3,90 olan sulama bedeli bu yıl 7 TL 60 kuruşa çıkarıldı. 2023’te ton başına sulama bedeline 2024’e gelindiğinde yüzde 400’lere varan zam yapmış oldular.

DEVLET DESTEĞİYLE BEDEL EN AZ YARIYA İNDİRİLMELİ

Devlet desteği mecburidir. Üreten çiftçilerin üretime devam etmesini istiyorsanız, Tavaslı Acıpayamlı Çallı üreten tüm çiftçilerin üretmesini istiyorsanız sulama bedeli üzerinde 2024 yılı için de devlet desteği sunulmalıdır. Ton başına 7,60’a çıkarılan sulama ücretinde, devlet desteğinin en az yarıya kadar indirilmesini tüm çiftçiler adına talep ediyoruz. Eğer bunu çiftçilere eziyete son vermezseniz üretimden kopacak. Bu ülke üretmezse nasıl kalkınacak?” Hüseyin ÖZMEN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.