Pamukkale Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından gerçekleştirilen ‘İş Dünyasında Hedef Girişimcilik ve Liderlik’ etkinliği Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansa; PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kısaç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Yeşilyurt, Rektör Danışmanı Süleyman Kocasert, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, SADIK Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GESİFED Başkanı Oktay Mersin, GESİFED Genel Sekreteri Özlem Köseoğlu, eski dönem GESİFED Başkanı ve TÜRKONFED Yüksek İştişare Kurulu Üyesi Gültekin Salgar, Söroptimist Meslek Yaşamında İş Kadınları Derneği Başkanı Huriye Demirhan, Sütaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili, TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Serpil Veral, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, PAÜ İşletme Bölüm Başkanı ve İşletme Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök, Koç Holding – Otokoç Otomotiv, Ford-Volvo Perakende Direktörü Tanıl Akçaoğlu ve Opera Sanatçısı Hakan Aysev’in katılımlarıyla gerçekleşti. İşletme Topluluğu’nun hazırladığı tanıtım filminin sunumu ile başlayan konferans PAÜ Rektör Yardımcısı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kısaç’ın konuşması ile devam etti. Kısaç konuşmasında “Psikoloji Bölümü Başkanı olarak söylemeliyim ki girişimcilik ve liderlik kavramları insan hayatında oldukça önemli kavramlardır. Girişimcilik; cesaret, yaratıcılık ve hedef odaklı olmayı gerektirir. Bu nedenle, bu alanlarda çocuk yaştan başlayarak eğitimler verilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, İşletme Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu etkinliğe daha önce iki kere konuşmacı olarak katıldığını ve etkinliğin gençlere büyük bir faydası olacağına inandığını ifade etti. “Önce işim, sonra eşim” diyerek çalışmanın öneminden bahseden Mersin, SADIK Grubu ile ilgili bilgi vererek şirketin eğitim, spor ve çevre gibi birçok farklı alanda faaliyet gösterdiğini ve sosyal sorumluluk projelerine yer aldığını ifade etti. İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci’nin konuşması ile devam eden etkinlikte İnci özgeçmişinden bahsederek otomotiv sektöründe 70 yıldır faaliyet gösteren İnci Holding ile ilgili bilgi verdi. Konuşmasına kadınların iş dünyasındaki yerini vurgulayarak devam eden İnci, “kadınlara hiçbir işi başaramaz gözü ile bakılıyor ancak kadınlar her şeyi yapabilir ve her işte çalışabilir, potansiyelinizi fark edip yeteneğinizi keşfettiğinizde her şeyi başarabilirsiniz” dedi. Perihan İnci ‘TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak ‘Gençlikte İş Var’ projesi ile kapsamlı bir girişimcilik programı gerçekleştirdiklerini, ‘Girişimcilik Eğitimi ve Mentörlük Desteği’ verdiklerini belirterek sosyal sorumluluk alanında da yer aldıklarını aktardı ve “benim için liderlik; işi sevmek, sürekli öğrenmek, meraklı, yaratıcı ve pozitif olmak, adil ve tutarlı olmak, takım kurabilmek, vizyoner olmak, ölçülü risk almak, egoyu kontrol etmek ve son olarak çok çalışmak anlamı taşır” şeklinde konuştu.
Koç Holding Otokoç Otomotiv Direktörü Tanıl Akçaoğlu konuşmasında Otokoç otomotiv şirketinin faaliyetlerinden bahsetti. Ayrıca gençlere yönelik ‘Fikir Küpü’ ve ‘Ideathon’ projelerinden söz eden Akçaoğlu liderlik ile ilgili referans noktalarının Atatürk olduğunu ifade ederek “liderlik, özgürlük yaratmaktır, insanların ufkunu açmak ve onlara fırsat sunmaktır. Liderlik, çalışan yerine karar almak değil, çalışanla birlikte karar almaktır ve liderlik bireyden takıma dönüşerek hep birlikte özgün işler yapmaktır” dedi.
Sütaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serpil Veral konuşmasına kariyer hikâyesini anlatarak başladı. “Günümüzde insanlar başarı merdivenlerini çok hızlı çıkıyorlar ve bu nedenle genellikle hayal kırıklığına uğruyorlar. Bu durumun yaşanmaması için, yavaş, sabırlı ve temkinli adımlar atılması işlerin daha sağlam olmasını sağlayacaktır” şeklinde konuşmasını sürdüren Veral, devamlı öğrenmeye açık olmanın iş yaşamında büyük etkisi olduğunu da ekledi. Veral, ardından Sütaş Grubu’nun faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi vererek çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını anlattı. Veral, 2050 yılında dünyanın yok olma ihtimalinin olduğunu dile getirerek fabrikalarındaki tüm atıkların yakılması ile elektrik enerjisine çevirdiklerini ve bu elektriğin yüzde 80’ini kullandıklarını belirtti.
Pamukkale Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı ve İşletme Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök ise konuşmasına “Ben bugün sizin size yön vermesini istiyorum” diyerek başladı. Değerler asimetrisine vurgu yapan Kök, kavramların gün geçtikçe dönüştüğüne dikkat çekti. Kök ayrıca konuşmasında yalnızlık çağı kavramına da değinerek günümüzde insanların kendinden bile kaçtığını belirtti. ‘İnsanlar, güvensiz, umutsuz, pes eden, korkan, kaçan bir hale geldi’ dedi. “Başarı mutsuzluk ortamında yeşermez, mutluluk da ancak sağlıklı bir ortamda gerçekleşir. Hakiki başarı isteyerek sorumluluk almaktır” diyen Kök sorumluluk bilinci ve etik konularına vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.
Etkinlikte son konuşmacı olarak ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev yer aldı. Operanın tarihçesinden ve opera sanatçısı olmanın zorluklarından söz eden Aysev, kariyer yolculuğunu paylaşarak hayatta her şeyin mümkün olabildiğini belirtti. Katılımcılara “eğer bir ürünün varsa onu sakın saklama, tüm kitleye duyur, ilan et’ diyen Aysev, ‘Her şeyi inanarak yapın, kendinize olan inancınızı ve sevginizi yitirmeyin’ sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmacıların öğrencilerden gelen soruları yanıtlaması ile devam eden etkinlik konuklara ve sponsorlara plaket ve hediye takdim edilmesi ile son buldu.
HABER MERKEZİ
GÜNDEM
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024ÇEVRE
08 Eylül 2024EKONOMİ
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024GENEL
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024GENEL
08 Eylül 2024YAZARLAR
08 Eylül 2024ÇEVRE
08 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.