Total Banner
TEKSTİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • Horoz Medya
  • Gündem
  • TEKSTİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
450 okunma

TEKSTİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ile TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) Denizli Şubesinin iş birliğinde “Tekstilde Sürdürülebilirlik Çalıştayı” 15-16 Kasım tarihlerinde, PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

ABONE OL
17/11/2022 13:18
TEKSTİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Tekstilde Sürdürülebilirlik Çalıştayının açılış konuşmasını TMMOB TMO Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Onur tarafından yapıldı. Gökhan Onur konuşmasında şunları kaydetti: “Düzenlediğimiz bu çalıştayın Pamukkale Üniversitesinde gerçekleştirilmesinde destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a çok teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzun 30. yılını kutladığımız TMMOB TMO olarak bu çalıştayı paydaşlarımızla Denizli’de gerçekleştirmekten dolayı gurur duyuyoruz.”

 “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAVRAMI ÇOKÇA BAHSEDİLECEKTİR”

PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Sürdürülebilirlik terimi son 20-25 yıldır literatüre giren önemli bir kelimedir. Bu çalıştayın içerisinde tekstildeki üretimle ilgili tekstil teknolojileri ile ilgili belki pazarlama ile ilgili sürdürülebilirlik kavramı çokça bahsedilecektir. Ben Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olarak tekstil ile çevre mühendisliğinin kesiştiği noktada doğayı koruyarak, doğaya en az zararı vererek üretim noktasındaki sürdürülebilirlikten bir miktar bahsetmek istiyorum. Tekstil sektörü enerjiyi yoğun olarak tüketen, aynı zamanda su kullanımının özellikle boyahanelerde su kullanımının çok fazla olduğu bir sektör. 1996 yılında Denizli’ye araştırma görevlisi olarak geldiğim o yıllarda Denizli’de yer altı suyu çıkartmak için sondaj yapıldığında 30 metreden su çıktığı, suya ulaşıldığı söyleniyordu. Bugüne geldiğimizde, 200 metreden, 250 metreden daha derinlerde ancak su bulunabiliyor.

TMMOB TMO BAŞKANI ÜSTÜN: “BU HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖDEV.”

TMMOB TMO Başkanı Aykut Üstün yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu yıl 30. yılımızı kutladığımız odamız bünyesinde birçok aktivite gerçekleştirdik. Bilimsel, sosyal ve kültürel aktivitelerle sektörümüze hizmet ettik. Bugün de Denizli Şubemizin Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ile birlikte düzenlediği Tekstilde Sürdürülebilirlik Çalıştayı ile bu yıl düzenlediğimiz etkinliklerin çıtasını bir basamak daha yükseltmiş oluyoruz. Her geçen gün kirlenen dünyamızda, çocuklarımıza yarınlarımıza

REKTÖR KUTLUHAN: “DENİZLİ OLARAK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Üniversite olarak bizler çok iyi işler yaptık. Bu çalıştayı da 30 yıl temalarından biri olarak görüyorum. Üniversitemiz çok büyük bir heyecanla 30 yıl temasını işlemek için birçok konuyu ele aldı. O konulardan bir tanesi de sürdürülebilirlik oldu. Sürdürülebilirlik herhalde dünyanın şu anda en önemli konusu. Siz harap ederek, yok ederek kendinizi büyütürken, sanıyorsunuz ki kendinize zarar vermeyecek ama sonuçta herkesin bir uçuruma gideceğini dünyamızın fark etmesi de büyük bir olay. Bu olayın anlaşılmasından sonra imzada büyük devletler çok gecikti. Biz, Denizli olarak sürdürülebilirlik konusunda çok önemli adımlar attık. Denizli yeşil şehir ödülü aldı. Sıfır atık açısından Üniversitemiz sertifika aldı. Kalkınmanın hem sosyal hem ekonomik hem de çevreyle olabileceğine Üniversitemiz daha önceden kavuşmuş. Biz de bunun daha ileriye gitmesi için çalışıyoruz.”  HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.