Total Banner
 PAÜ VE DESİAD PROJEDE BİR ARAYA GELDİ
782 okunma

 PAÜ VE DESİAD PROJEDE BİR ARAYA GELDİ

PAÜ ile DESİAD arasında, meslek yüksekokullarının mesleki eğitimlerinde, sanayinin rolünü arttırmayı hedefleyen “İşyeri Meslek Yüksekokulu Oluyor Projesi” başlıklı çalıştayda masaya yatırıldı. Üç gün boyunca öğretim üyeleri, 11 farklı sektörden firma temsilcileri ile projenin nihai şeklini alması konusunda fikir alışverişinde bulunacak. DESİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk gününde tekstil sektörü ele alınırken, çalıştayın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Çocuklarımıza iyi bir kariyer alanı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projenin bir basamak teşkil etmesini ve üniversite-sanayi iş birliğinde hocalarımızın artık fabrikalarda olmasını istiyoruz.” dedi.

ABONE OL
14/06/2022 12:08
 PAÜ VE DESİAD PROJEDE BİR ARAYA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yönetimi, üniversite-sanayi iş birliği alanında somut adımları hayata geçirmeye devam ediyor. PAÜ ile Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) arasındaki iş birliklerinden biri olan ve geçtiğimiz Ocak ayında kamuoyu ile paylaşılan “İşyeri Meslek Yüksekokulu Oluyor Projesi” DESİAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda ele alındı. Meslek yüksekokullarından mezun olacak öğrencilerin, sanayideki istihdamının arttırmasının hedeflendiği proje kapsamında düzenlenen çalıştayda, 11 farklı sektörden firma yetkilileri ile akademisyenler istişarelerde bulunacak.

Çalıştayın açılışına; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Prof. Dr. Selçuk Yüksel, DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şenel, MYO müdürleri, PAÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ KARMER) Müdürü Prof. Dr. Reşat Ceylan, öğretim üyeleri, DESİAD yönetim kurulu üyeleri ve farklı sektörlerden firmaların yetkilileri katıldı.

ŞENEL: “ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE ÜNİVERSİTENİN İRADE GÖSTERMESİ BİZLERİN MOTİVASYONUNU ARTTIRDI”

Açılışta konuşma yapan DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şenel, çok değerli bir projenin toplantısına ev sahipliği yaptıklarını hatırlatırken bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti. DESİAD olarak yeni binalarındaki ilk resmi toplantıya bu proje ile ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Meslek yüksekokulları ile iş dünyasının ortak çalışma içinde olması ve Üniversitenin bu konuda irade göstermesinin, DESİAD olarak, kendilerini motive ettiğini belirten Şenel, sanayinin üniversitedeki bölümler ile münferit konularda, kurumsal bir çatı altında, nasıl bir araya getirebilir konusundaki ilk adımların yaklaşık iki yıl önce atıldığının altını çizdi.

REKTÖR KUTLUHAN: “BİZİ HEM ÜLKEMİZE HEM DE DÜNYAYA KARŞI GURURLANDIRACAK BİR PROJE”

Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sözlerinin başında, göreve geldiği ilk günden itibaren Denizli halkı, Denizli kamuoyu ve Denizli sanayisinin hep arzuladığı üniversite-sanayi iş birliği konusunda adımlar attıklarını hatırlatırken, bugün bu çalıştay ile önemli bir eşiği geçtiklerine dikkat çekti. Bu konuda duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “DESİAD’ın yeni binasındaki ilk resmi toplantıda bulunmaktan da son derece mutluyum. İnşallah, bu yeni binaları ve toplantı salonları her zaman hayırlı işlere vesile olsun. Üniversite- sanayi iş birliğinde biz, Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimize istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği denildiğinde sanayici ile öğretim üyelerinin TÜBİTAK, Ar-Ge ve Avrupa Birliği projelerinde bir araya gelmesini ve ‘aranan eleman’ dediğimiz öğrencilerimizin istihdamını arttırmayı istiyoruz. Bugüne kadar çok hızlı bir şekilde üniversite-sanayi iş birliği konusuna girdik. Teknoloji transfer ofisi üzerinden 20 olan öğretim üyesi görevlendirmesini bugün 80’in üzerine çıkardık. Teknokentte yer almak için sıra bekleyen projelerimiz ve Ar-Ge yapmak isteyen iş insanlarımız var. Bu bizim, bu konudaki çalışmalarımızı teyit eden noktalardır. Bu proje, bizi hem ülkemize hem de dünyaya karşı gururlandıracak bir projedir. Bizler, öyle bir şehirdeyiz ki katma değer yaratan, aldığından çok veren, ihracatta ülkemizde ilk sıralarda yer alan bir şehirde üniversite ve sanayi neden iş birliği içinde olmasın. Bizim 17 meslek yüksekokulumuz var. Neden Denizli sanayicisi ‘aranan elemanı’ başka şehirlerde arasın. Biz bu konuda iş birliği yaparsak ve öğrencimiz hangi sektörde çalışacak şimdiden görürse bununla birlikte firma öğrencinin iş hayatına nasıl hazırlandığına yakından tanık olursa çocuklarımıza iyi bir kariyer alanı sağlamış oluruz. İnşallah kariyer demişken, EGEKAF 2023’e ev sahipliği konusunda da çok hızlı adımlarla ilerliyoruz. Benim gönlümden geçen ‘İşyeri Meslek Yüksekokulu Oluyor Projesi’nin bir basamak teşkil etmesidir. Artık, Üniversite tamamen şehir ile bütünleşmiş vaziyette. Bizim hocalarımızın fabrikalarda olmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde ADIM Üniversiteleri Toplantılarına katıldık. Burada YÖK Başkanımız da dâhil olmak üzere Üniversitelerimizin üniversite-sanayi iş birliği konusundaki düşüncelerini öğrenmiş olduk. Bu proje, gerçekten YÖK’ün de alt yapı oluşturmak için kullanabileceği bir projedir. Biz, Denizlimize hizmet ederken aynı zamanda ülkemize de hizmet etmiş olacağız. Bu projeyi farklı mecralarda da sunmak inşallah bizlere nasip olur. Bu sektörel toplantının inşallah güzel sonuçlar alacağına eminim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Açılış konuşmalarından ardından, üç gün boyunca devam edecek çalıştayın ilk günü, tekstil sektöründe üniversite-sanayi iş birliği konularının ele alınması ve ilgili programlarda öğrenim gören öğrencilerin istihdamının arttırılmasına yönelik öğretim üyeleri ve tekstil firmalarından yetkililerin görüş alışverişi ile devam etti.

Çalıştay yürütücülüğünü PAÜ KARMER’in üstlendiği, sekiz temel konu başlığının ele alınacağı oturumlarda; Eğitim-İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi, Üniversiteler ve STK’lara Genç İstihdam Stratejisi (2021- 2023) Kapsamında Düşen Rol, Eğitim Planlama ve Yönetim Süreçlerinde Sektör İşbirliği, Mevcut Mekanizmaların Etkinliği, 3+1 Sisteminin Eksikleri ve Katkıları, MYO’lardaki Müfredat, Firmaların Dönemlik Ve Yıllık İşyeri Eğitimi Kapasiteleri, Kariyer Planlama dersleri kapsamında sektörün desteği gibi konular görüşülecek.

Üç gün boyunca tekstilin yanı sıra; enerji, sağlık, kablo, mermer, kimya, turizm, inşaat, makine, gıda, elektrik ve elektronik sektörlerinde, üniversite-sanayi iş birliği konuları masaya yatırılacak.

HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.