Total Banner
7 SENDİKA İŞ BIRAKTI
325 okunma

7 SENDİKA İŞ BIRAKTI

Denizli’de 7 konfederasyonun oluşturduğu Kamu Konfederasyonları Platformu, iş bıraktı. İş bırakan sendikalar, Denizli’de eylem düzenledi. Valilik önünde toplanan sendikalar, Gazi Bulvarı boyunca ellerinde pankart ve dövizlerle yürüdü. Sendikalar daha sonra Delikliçınar Meydanında basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
12/01/2023 16:51
7 SENDİKA İŞ BIRAKTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Birleşik Kamu-İş, Hak-Sen, BASK, Çalışan-Sen, Şehit Gazi-Sen, YurtSen ve Anadolu-Sen’den oluşan Kamu Konfederasyonları Platformu, üyesi 6 bine yakın memur iş bıraktı. İş bırakan sendikalar, Denizli’de eylem düzenledi. Valilik önünde toplanan sendikalar, Gazi Bulvarı boyunca ellerinde pankart ve dövizlerle yürüdü. Sendikalar daha sonra Delikliçınar Meydanında basın açıklaması yaptı. Gazi İlkokulu önünden başlayan eylem Delikliçınar Meydanı’nda son buldu. Delikliçınar Meydanı’nda yürüyüşün son bulması ile basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, siyasi parti temsilcileri, meslek örgütlerinin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladı. Basın açıklamasını Birleşik Kamu-İş Denizli Temsilci Namık Kemal Aydoğan, Hak-Sen Denizli Temsilci Metin Akçınar, BASK Denizli Temsilcisi Ayşe Kan Ve ÜniPer-Sen Denizli Temsilcisi Erhan Aran ortak bir şekilde okudu.

Açıklamada “Hepinizin bildiği gibi asgari ücret geçtiğimiz günlerde 8 bin 500 TL olarak açıklanmıştır. Ülkenin bu ekonomik şartlarında asgari ücretin alım gücü açısından yüksek olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Asgari ücrete yapılan artış sonrası ortalama memur maaşlarına baktığımızda, asgari ücret ile memur maaşlarının neredeyse eşitlendiğini görmekteyiz. 2010 yılında asgari ücret 576 TL iken, ortalama memur maaşı asgari ücretin 3 katıydı. Günümüzde ise yeni açıklanan asgari ücret ile ortalama memur maaşları eşit seviyeye gelmiş, emeklilerin ücretleri ise asgari ücretin dahi altında kalmıştır. Sorun asgari ücretin çok artırılması değil, kamu çalışanları ve emeklilerinin ücretlerinin komik ve acınacak artışlar düzeyinde kalmasıdır. Ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanları ve emeklilerin maaşları tüm kamu sendikalarının talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir.”

GELİR VERGİSİ KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN YÜZDE 15’TE SABİTLENMELİDİR

Yıllardır enflasyon altında maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün ağır olmasıdır. Tüm memur, emekli ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır. Her ne kadar vergi dilimleri yükseltilse de yılın ikinci altı ayında vergi dilimine girilmesine engel olmayacaktır. İkinci altı ayda yüzde 20 ve yüzde 27’lik vergi dilimine girilmesi nedeniyle yapılacak artış kepçeyle geri alınmaktadır. Bu nedenledir ki vergi dilim oranları kamu görevlileri ve emekliler için yüzde 15’te sabitlenmelidir.Sendika seçme özgürlüğüne darbe vuran, hukuka aykırı antidemokratik yüzde 2 barajı derhal geri çekilmelidir. Kamu çalışanları arasında ayrım yapılmış, birçok meslek grubu 3600 ek göstergeden yararlanırken 1.derecedeki kamu personeli 3600 ek göstergeden yararlanamamıştır.

Abdullah GÖNÜLTAŞ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.