Total Banner
1221 afetzede Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne emanet
  • Horoz Medya
  • Genel
  • 1221 afetzede Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne emanet
168 okunma

1221 afetzede Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne emanet

Yaşanan felaket sonrası depremin yaşandığı 10 ilden depremzedeler tüm ülkede olduğu gibi Denizli’ye de gelerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda misafir ediliyor. AFAD yetkililerince kayıtları yapıldıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınma, yeme içme, kılık kıyafet gibi ihtiyaçları gideriliyor. Yurtlarda ise bin 1221 kişi misafir ediliyor.

ABONE OL
14/02/2023 12:42
1221 afetzede Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne emanet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman misafir ettikleri depremzedelerle ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Ömer İlman, Her türlü ihtiyaçları yemek, barınma, kıyafet, hijyen malzemeleri gibi tüm karşılıyoruz.  Sağlık müdürlüğünce sağlık hizmetti, emniyet tarafından emniyet hizmeti gibi ihtiyaçları ve özellikle ilk etapta olması gereken her hizmeti vermeye çalışıyoruz. Öncelikle kayıtlarını yaptıktan sonra odaya hijyen kiti ile birlikte yerleştiriyoruz.  Giysi Bankası oluşturduk, çocuk oyuncağı gibi birçok ihtiyacı da depremzedelerin talepleri doğrultusunda onlara veriyoruz. Süreci sıkıntısız şekilde yürütmek için üç vardiya olarak tüm ekibimizle birlikte gönüllü gençlerimizin de desteği ile Denizli Valiliğimizin koordinesinde 24 saat çalışıyoruz ”dedi

EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman çalışmaların gönüllüler, kurum çalışanları ve devlet kurumlarıyla birlikte yürüttüklerini belirterek, “Bir taraftan da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle birlikte kendi kurum Psikologlarımızın da devreye girdi psikososyal destek çalışmaları burada devam ediyor. Gençlik merkezlerimize kayıtlı gönüllü 450 gençlerimizde yardım toplama merkezlerimizde, bizim merkezlerimizde ve yurttaki kabullerde ve benzeri yerlerin hepsinde çalışıyor. El birliği içerisinde gönüllülerimiz ve görevlilerimizle, gelen depremzedelerimizi burada devletimizin imkânlarıyla ağırlıyoruz. Üç öğün yemek ihtiyaçları gideriliyor. Öğle yemeğini Kızılay ve Denizli Büyükşehir Belediyesi karşılıyor diğer öğünleri Gençlik ve Spor Bakanlığımız karşılıyor. Diğer paydaş kurumlarımızla da işbirliği içerisinde ihtiyaca odaklı çalışıyoruz.  Devletimizin imkânları üst düzey bir durumda, gönüllülerimizin katılımları var.  Bir felaket var yaraların el birliği ile sarılması gerekiyor.  Herkes gelip buraya ben ne yapabilirim, ben şu desteği vereyim diyor. Hayırseverlerimizin, vatandaşlarımızın da katkısı var.  Bu süreçte bizde kaynaklarımızı israf etmeden ihtiyaç odaklı olarak kullanmaya çalışıyoruz. Misafirlerimizin ihtiyacı ne ise onları karşılamaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“HER TÜR İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman: “Vatandaşlarımız evlerini kaybetmiş, oturamayacak durumda olduğu için buraya geliyor. Yakınlarını da kaybedenler çok fazla. İnsanlarımız bir taraftan çok üzgün bir taraftan da kurtuldukları için şükrediyor. Devletimizin onlara bu imkânlarıyla sahip çıkmasından son derece memnun olduklarını ifade ediyorlar. Her tür ihtiyaçlarına burada cevap vermeye çalışıyoruz.  Temel ihtiyaçlarından, ilaca, hastaneye kadar hepsini gidermeye çalışıyoruz.  Bundan dolayı devletimizin kendilerine sahip çıkmasından memnunlar.”

Aslıhan Kılıçelli

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.