Total Banner
DSO AKADEMİ EĞİTİME BAŞLADI
198 okunma

DSO AKADEMİ EĞİTİME BAŞLADI

Denizli Sanayi Odası tarafından AB destekleriyle hayata geçirilen DSO Akademi, Denizli ihracatına ve sanayisine nitelik bakımından önemli katkılar sunma amacı ile eğitimlerine başladı.

ABONE OL
26/02/2024 11:25
DSO AKADEMİ EĞİTİME BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Şubat 2024 tarihinde E- İhracat ve İhracat İstihbarat Eğitimi ile açılan Akademinin en büyük amaçlarından biri, verilecek eğitimler aracılığıyla Denizli’de bireylerin ve meslek profesyonellerinin dünya ticareti ile entegrasyonunu güçlendirmek ve beliren ticari olanakların firmalar tarafından takibine dair daha güçlü bir yapıyı kurmak olarak adlandırılıyor. DSO Akademide, sektörel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak tasarlanmış özel eğitim programlarıyla yalnızca e-ticaret alanında değil, uzmanlık gerektiren ve özel sektörü ilgilendiren birçok başlıkta DSO üyelerinin yetkinliklerinin artırılması planlanıyor.

Küresel ısınma başta olmak üzere çevresel gündemleri önemseyen Avrupa otoriteleri, çeşitli mutabakatlar çerçevesinde ticari mevzuatı yeniden düzenliyor ve bu kapsamda tedarik zincirinde yer alan aktörlerin yükümlülüklerine dair önemli ön koşulları yeniden tanımlıyorlar. Firmaların değişen koşullara uyum sağlayabilmeleri adına DSO Akademide verilmesi planlanan çeşitli eğitimlerle bu açığın kapatılması, Akademinin başlıca hedefleri arasında yer alıyor.

 “DENİZLİ SANAYİ ODASI NİTELİKLİ EĞİTİMLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Oda bünyesinde kurulan Akademinin Denizli sanayisinin eğitim ihtiyacını karşılayarak nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, “Akademinin tesisi, alanında daha nitelikli işgücü yaratma konusunda da son derece önemsediğimiz bir projeydi. Bu doğrultuda Odamız, üyelerine sunduğu nitelikli eğitimlerine önümüzdeki süreçte de hız kesmeden devam edecektir.” dedi.

Denizli’nin sanayi potansiyelinin daha da güçlenmesi için başlatılan bu önemli girişimle ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Kasapoğlu, “Burada verilecek eğitimler, Denizli sanayisinin gelişimine ivme kazandıracak ve uzun vadede şehrimizin ihracat potansiyelini daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu. Başkan Kasapoğlu, Denizli’nin rekabet gücünü artırmak ve iş dünyasının ulusal ve uluslararası pazarda daha etkin rol almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu atılımın, şehir ekonomisinin güçlenmesine önemli bir katkı sunacağını vurguladı. DSO Akademinin, sektörel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Başkan Kasapoğlu, “Yaşam boyu öğrenme pratiklerini önemseyecek şekilde, Denizli iş dünyasının değişen ihtiyaçlarına sürekli cevap verecek bir eğitim mekânına kavuşmuş olduk. Bu sayede, katılımcılarımız iş dünyasının taleplerine uygun niteliklere sahip olacaklar ve Denizli ekonomisine daha etkin bir şekilde katkı sağlayacaklardır.” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.