0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli’de Mimarlar Odası 15. Olağan Genel Kurulu’na hazırlanıyor. 29-30 Ocak tarihlerinde yapılması planlanan genel kurulda 4 aday başkanlık için yarışacak. Alayont açıklamasında “Yaşamsal mekânları tasarlama sanatı olarak nitelendirilen sahip olduğumuz mimarlık mesleği, bir yandan yaşadığımız yapıların ve fiziksel çevrelerin oluşumuna katkı sağlarken diğer bir yandan da toplumların kültürel gelişimlerine etki ederek insanlara yön vermektedir. Mimarlık meslek eğitimini almış olan biz mimarları bir çatı altında toplayan ve 1954 yılında TMMOB Kanunu ile kurulmuş olan meslek örgütümüz Mimarlar Odası, kuruluşundan bu yana çalışmalarını ülkenin ve kamunun yararı doğrultusunda yürütmekte ve kentlerin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için yoğun çaba göstermektedir. Aynı zamanda mimarların mesleki hak ve onurlarını koruyacak ilişkilerin kurularak geliştirilmesi ve toplum nezdinde mimarlığın bir kültür olarak ele alınmasını sağlamak yine Odamızın görevlerinden biri olarak yasalarımızda yer almıştır.” dedi.

“KENTTE ÖNCÜ MESLEK KURULUŞLARINDAN BİRİ”

Başkan adayı Alayont Mimarlar Odası’nın, 27 şubesi ve 75.000’in üzerinde üyesi ile birlikte kamuoyunda toplumun öncü meslek örgütlerinden biri olduğunu söyledi. Açıklamasının devamında “1971 yılında temsilcilik ve 1994 yılında şube olan ve bugün itibariyle 720 üyeye sahip olan TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi, ülkemizde olduğu gibi kentte de öncü meslek kuruluşlarından biri olarak bilinmektedir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi kentimizde de; bilimden, demokrasiden, insan haklarından ve adaletten yana olan politikalarını sürdüren Mimarlar Odası, insan yaşamı ile doğrudan ilişkili olan mimarlığın, toplumun kültürel ve sanatsal yaşamının bir parçası olmasını sağlamaya çalışmaktadır.” diye konuştu.

GENEL KURUL YENİ ŞUBE BİNASINDA YAPILACAK

Alayont, mimarlık meslek hizmetlerini içinde barındıran inşaat sektörünün 2018 yılından itibaren sürekli daralmakta olduğunu ifade ederek; “2000’li yılların başından itibaren ekonomiyi büyütmek amacıyla adeta lokomotif sektör haline getirilen inşaat sektörü, yaklaşık 2 yıldır devam eden pandemi ve özellikle son 1 yıldır sektörde yaşanan hiperenflasyon etkileriyle bugün adeta durma noktasına gelmiştir. Bu etkilerle birlikte ne yazık ki mesleki hizmet bedellerimiz düşmüş ve genç meslektaşlarımızın birçoğu da ağır bir işsizlik baskısı altında ayakta kalma mücadelesine devam etmektedirler. Süreç içinde, mesleki haklarımızın yok sayıldığı, kentlerin oluşturulmasında bilimsel değil rantsal politikaların güdülmeye çalışıldığı, meslek örgütlerinin kamu kurumu niteliğinin göz ardı edildiği bir ortamda TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak 15.Olağan Genel Kurul sürecine girmiş bulunmaktayız. Uzun yılların ardından ilk defa yeni şube hizmet binamızda yer alan konferans salonumuzda gerçekleştirecek olduğumuz Genel Kurulumuzun biz mimarlar ve kentimiz için üretken ve faydalı geçmesini umut ediyoruz.” dedi.

Editör: Fatma H. HEPEKBİÇ / Onur AKDEMİR/ HABER MERKEZİ

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.