BAŞKAN ÖZ: ET TEDARİĞİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR

Denizli Kasaplar Odası Başkanı Hasan Hüseyin Öz, kasapların etlik canlı hayvan bulmakta zorlandığını ifade ederek, ayrıca kesilmiş hayvan tedariğinde sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Denizli Kasaplar Odası Başkanı Hasan Hüseyin Öz, üretici zarar ettiğinden bir ara anaç hayvanların kesime gönderilmesi üretimi olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Kesimin olumsuz etkilerini görmeye başladık. Şu anda etlik canlı hayvan bulmakta zorluk çekiyoruz. Ayrıca kesilmiş hayvan bulmakta tedarikte sıkıntı yaşıyoruz. Bundan dolayı da et fiyatları devamlı yükseliyor. Şu an kasapta 1 kilo kıyma 200 TL civarlarında, kuşbaşı 225 TL gibi rakamlarla satıyoruz” dedi.

“ÜRETİCİ ÜRETMEDEN BU İŞ ÇÖZÜLMEZ”

Et ve Süt Kurumu’nun Yurt dışından kesimlik canlı canlı hayvan getireceğini ifade eden Başkan Öz; “Fiyatların düşmesi anlamında ithal etlik canlı hayvan piyasayı biraz rahatlatır. Ama yine de üretici üretmeden bu işin çözümü yok diyebiliriz. Üretici zarar ettiğinden bir ara anaç hayvanların kesime gönderilmesi üretimi olumsuz etkiledi. Bunun etkilerini görmeye başladık. Yeniden hayvancılığın üreticinin canlandırılması destek olunması üretimin tekrar aktif hale getirilmesi gerekiyor.  Ayrıca kuraklık dolayısıyla yem ve saman üreticilerinin suni bir şekilde fiyat arttırılmasını önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Abdullah GÖNÜLTAŞ-ÖZEL HABER